Alternatieve onkruidbeheersing

De Gritfoster is een mechanische vorm van onkruidbeheersing. Gedurende de afgelopen twee jaar is dit nieuwe concept ontwikkeld in het kader van het verbod op chemische onkruidbestrijding. In de praktijk uitvoerig getest, ontwikkeld en bewezen. Het is een duurzame oplossing voor onderhoud op halfverhardingen.

Vanwege de zeer slijtvaste onderdelen van de machine heeft deze een lange levensduur. Omdat een simpel zelfaandrijvend concept het mogelijk maakt om met hoge snelheid effectief te kunnen werken blijft de kostprijs zeer laag.

Hoe werkt het?

De schijven snijden het onkruid los en ruwen het oppervlak op. Vervolgens schudden de veertanden het materiaal los. In combinatie met de juiste weersomstandigheden resulteert dit in een schoon en fris beeld.

Het model

De machine bestaat uit een basisframe van 100 cm. breed. Deze past aan de driepuntshef van de minitractor. In dit basisframe kunnen diverse modules worden bevestigd voor o.a. zandpaden en freesasfalt. Hij is voorzien van een traploze diepteregeling zodat de paden nooit dieper los worden dan gewenst. De Gritfoster  is standaard uitgevoerd met een schijvenrol.

Waar voor te gebruiken?

De standaard Gritfoster is met name bedoeld voor onkruidbeheer op schelpenpaden, fijne grindpaden en gravelpaden.

Intensieve bewerking

Voor de hardere paden of dichtgereden paden kunnen er widiabeitels in het frame worden bevestigd om zo sneller een los oppervlak te verkrijgen. Dit kan in combinatie met de schijvenrol.

Zandpaden

Het is mogelijk om zandpaden te bewerken met de Gritfoster wanneer de schijvenrol wordt vervangen door de schoffelmodule. De standaard schoffelmodule bestaat uit 7 triltanden met schoffels. U kunt de module ook naar eigen wens voorzien van diverse triltanden, beitels en schoffels.

Freesasfalt / menggranulaat

Iedereen kent ze wel; de rijpaden, lanen en parkeerterreinen met vervelende diepe spoelgaten. Een gradermodule kan uitkomst bieden. Door de Gritfoster te voorzien van de gradermodule kunt u de oppervlakte lostrekken door middel van de widiabeitels. De graderbalk neemt materiaal mee waardoor spoelgaten dicht geveegd worden.

Kantsnijden

Voor het verkrijgen van strakke kanten is het mogelijk aan de rechterzijde van de Gritfoster een kantensnij-inrichting te bevestigen.